Index

Privacy Policy

20.12.2022

1. Indledning

Denne databeskyttelsespolitik gælder for al behandling af personoplysninger, der foretages af Polestar Performance AB og/eller Polestar Automotive Denmark ApS ("Polestar", "vores", "os" eller "vi"), dog ikke for: 

  • behandling af dine personoplysninger vedrørende vores biler som nærmere beskrevet i vores Privatlivserklæring for Biler [kommer snart], og 

  • behandling af dine personoplysninger i forbindelse med vores apps som nærmere beskrevet i vores privatlivserklæring for den enkelte app [kommer snart]. 

Det er vigtigt for os, at du altid føler dig tryg og informeret om, hvordan vi behandler dine personoplysninger. I denne databeskyttelsespolitik kan du læse mere om, hvilke personoplysninger om dig vi indsamler og behandler, hvorfor vi gør det, hvordan vi bruger personoplysningerne, og hvordan vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med gældende lovgivning, og hvilke rettigheder du har. Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine personoplysninger, er du naturligvis velkommen til at kontakte os eller vores databeskyttelsesrådgiver. Se kontaktoplysninger

Denne politik opdateres løbende med de foranstaltninger, som Polestar gennemfører i forbindelse med dine personoplysninger. Læs mere

2. Hvornår behandler vi dine personoplysninger?

2.1 Overblik

Dette afsnit beskriver, hvilke personoplysninger vi behandler om dig, til hvilke formål, på hvilket behandlingsgrundlag, hvor længe vi behandler dine personoplysninger, og hvem der er de(n) dataansvarlige for de forskellige behandlingsformål. Vi kan behandle dine personoplysninger for at opfylde flere formål på samme tid. Oplysningerne er inddelt i følgende afsnit: 

  • 1.

    Polestars site, hvilket blandt andet omfatter oplysninger om vores behandling af personoplysninger i forbindelse med vores chatfunktion, din konto på polestar.com og vores behandling af personoplysninger, der indsamles ved brug af cookies. Læs mere.  

  • 2.

    Når vi leverer vores produkter og serviceydelser, hvilket blandt andet omfatter oplysninger om vores behandling af personoplysninger i forbindelse med dine Polestar ID-konti, dine køb af produkter og serviceydelser, din reservation af en plads i køen til at få bygget en bil og vores venteliste i denne forbindelse, bestilling af prøveture, bestilling af service, vores henvisningsprogram, vores Polestar Fleet Portal, vores behandling af henvendelser vedrørende omregistrering af biler til nye ejere og vores Gæste-WiFi. Læs mere

  • 3.

    Når vi er i kontakt med dig, hvilket blandt andet omfatter oplysninger om vores behandling af personoplysninger i forbindelse med vores kundesupport, vores kontakt med dig på sociale medier og i Polestar Community, vores virtuelle og digitale konsultationer, vores arrangementer og konkurrencer og vores kontakt med dig for at gøre dig opmærksom på, at du har en ikke-færdiggjort ordre. Læs mere

  • 4.

    Når vi markedsfører vores virksomhed, brands, produkter og serviceydelser, hvilket blandt andet omfatter oplysninger om vores behandling af personoplysninger i forbindelse med markedsføring pr. telefon og e-mail og via hjemmesider, sociale medier og pressemeddelelser samt brug af fotos og videoer af deltagere ved vores arrangementer i forbindelse med vores markedsføringsmateriale. I dette afsnit kan du også læse om vores brug af profilering til markedsføringsformål. Læs mere

  • 5.

    Når vi udvikler vores forretning, produkter og serviceydelser, hvilket blandt andet omfatter oplysninger om vores behandling af personoplysninger i forbindelse med vores brug af spørgeskema- og markedsundersøgelser, undervisning af vores medarbejdere og løbende arbejde med at udvikle vores forretning, systemer, produkter og serviceydelser. Læs mere

  • 6.

    Når du ansøger om job hos Polestar. Læs mere

  • 7.

    For at overholde love, retlige forpligtelser og frivilligt afgivne tilsagn og i tilfælde af krav, tvister, tilsyn mv. Denne del omfatter blandt andet oplysninger om vores behandling af personoplysninger i forbindelse med tilbagekaldelse af produkter, krav og klager, henvendelser og klager fra registrerede, sikkerhedsbrud og tilsyn, tvister, bogføring, økonomirapportering, dataoverførsler i forbindelse med virksomhedsoverdragelser og videregivelse af personoplysninger til myndighederne. Læs mere.  

2.2 Polestars site

2.2.1 Webanalyse/cookies

Når du besøger vores site, indsamler vi visse oplysninger om dig ved hjælp af cookies og andre former for sporingsteknologi. Dette gør vi for at sikre, at vores site fungerer, og for at forbedre brugeroplevelsen på vores site, indsamle statistik om de besøgende og sende dig relevant markedsføring ad forskellige kanaler (se flere oplysninger om markedsføringens formål). For flere oplysninger om vores brug af cookies, se vores Cookiepolitik. Polestar Performance AB er dataansvarlig for vores behandling af personoplysninger vedrørende webanalyse/cookies. 

2.2.2 Chatten

Vi behandler dine personoplysninger for at kunne chatte med dig, besvare dine spørgsmål samt give dig de ønskede oplysninger og levere de ønskede produkter og serviceydelser. Læs mere om vores behandling af personoplysninger i forbindelse med chatten under kundesupport. Polestar Performance AB og Polestar Automotive Denmark ApS er fælles dataansvarlige for behandlingen af personoplysninger i forbindelse med chatten. 

2.2.3 Din Polestar ID-konto på polestar.com

Vi behandler navn, e-mailadresse, telefonnummer, adgangskode, relevant marked og foretrukket sprog for, at du kan oprette dig og logge ind på din konto på vores site og bruge de funktioner, der kræver et Polestar ID. Behandlingsgrundlaget for dette er opfyldelse af kontrakten (databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b). Vi fortsætter med at behandle dine personoplysninger i op til tredive (30) dage efter, at du har lukket din konto. Polestar Performance AB er dataansvarlig for vores behandling af personoplysninger i forbindelse med din Polestar ID-konto. 

2.5.1 Profilering

For at sikre, at de markedsføringsmeddelelser mv., som du modtager fra os, er relevante for dig i din konkrete situation, kombinerer vi visse typer data, således at vi kan forudsige dine personlige præferencer og indplacere dig i et "segment". Et segment består normalt af 5.000-15.000 personer med lignende præferencer, interesser og adfærd. Alle personer i samme segment modtager samme type markedsføring. De segmenter, som vi arbejder med, kan fx være "personer, der har besøgt produktsiden, påbegyndt konfiguration og valgt farven Void".   

Som følge af dette behandler vi din IP-adresse, oplysninger om din browsing på vores site, fx produktinteresse og konfiguration, oplysninger om den benyttede enhed, unikke onlineidentifikatorer og interaktion i forhold til vores annoncer på tredjepartssites (dine "Onlineadfærdsdata") i pseudonymiseret form. Hvis du giver dit samtykke til brug af målretnings- og annonceringscookies, kombinerer vi dine Onlineadfærdsdata både med aggregerede data, som vi har modtaget fra tredjepartsdataleverandører via cookies, såsom oplysninger om dine personlige præferencer, demografiske forhold og brug af indhold ("Tredjepartsdata"), og med data, som vi har modtaget fra dig i forbindelse med dine interaktioner med os, såsom e-mailadresse, telefonnummer, postnummer, bopælsland, dine interesser, købte produkter og serviceydelser og dine interaktioner med os ("Kundedata"). Disse data bestemmer, hvilket segment du bliver indplaceret i. 

Segmentering kan også bruges til at oprette såkaldte kopimålgrupper (lookalike audiences), hvilket vil sige, at vi definerer en kopimålgruppe, hvor personerne har samme karakteristika som personerne i et bestemt segment. Dette betyder, at vi kan målrette vores markedsføring mod potentielle kunder med lignende interesser, adfærd eller karakteristika som de personer, der allerede har udvist interesse i vores produkter eller serviceydelser. Med andre ord bruger vi oplysningerne om, hvilket segment du er indplaceret i, til at målrette vores markedsføring mod andre personer med samme karakteristika som dig. 

Vi bruger desuden disse oplysninger til at få en bedre overordnet forståelse af dig og dine ønsker, yde bedre kundesupport og holde styr på dine interaktioner med os. 

Segmenteringen har ingen juridisk betydning eller andre lignende konsekvenser for dig. Behandlingsgrundlaget for at placere cookies og indsamle og få adgang til de anførte oplysninger fra disse cookies er dit samtykke; læs mere herom i vores Cookiepolitik.. Behandlingsgrundlaget for at oprette profiler, foretage segmentering, definere kopimålgrupper og sende dig markedsføring på baggrund af segmentering er, at du har givet samtykke til markedsføring og profilering. 

3. Hvor får vi dine personoplysninger fra?

Vi indsamler primært dine personoplysninger direkte fra dig, men nogle gange indsamler vi også personoplysninger fra andre steder, nemlig når: 

  • du vælger at finansiere din bil ved leasing eller lån: her indsamler vi oplysninger fra finansierings- eller leasingselskabet om status på din ansøgning om finansiering eller leasing. 

  • din bil er til service: her indsamler vi oplysninger om den service, som værkstedet udfører på din bil. 

  • vi har brug for at tjekke den registrerede ejer hos myndighederne (Motorregisteret) i forbindelse med tilbagekaldelse af produkter: her indsamler vi dit navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse fra den pågældende myndighed. 

  • vi modtager en henvendelse fra bilens registrerede ejer vedrørende omregistrering af bilen: her indsamler vi den nye ejers e-mailadresse fra den registrerede ejer. 

  • vi registrerer personoplysninger om dig såsom stelnummer og individuel nummerplade på den købte bil, som udgør personoplysninger om dig. Vi kan også observere og udlede personoplysninger om dig såsom din online-adfærd og det segment, du er indplaceret i. Læs mere

4. Videregivelse af dine personoplysninger

4.1 Hvordan vi deler dine personoplysninger og med hvem

For at kunne levere vores produkter og serviceydelser og overholde lovgivningen er vi nødt til at videregive dine personoplysninger til andre, herunder andre virksomheder i Polestar-koncernen og tredjeparter, der bistår os med forskellige dele af vores aktiviteter og hjælper os med at levere vores produkter og serviceydelser. De forskellige kategorier af modtagere fremgår af nedenstående liste: 

  • IT-leverandører, fx virksomheder, der står for den nødvendige drift, tekniske support og vedligeholdelse af vores IT-løsninger, 

  • Polestars tilknyttede virksomheder 

  • Underleverandører: leverandører af e-mail- og meddelelsestjenester, banker og leverandører af betalingsløsninger, analysefirmaer  

  • Myndigheder, fx politi, Datatilsynet, skattemyndigheder, domstole, myndigheder med ansvar for indregistrering af biler, retshåndhævende myndigheder. 

  • Samarbejdspartnere, fx værksteder, finansierings- og leasingselskaber, forsikringsselskaber, advokater, tryksagsleverandører (markedsføringsformål), reklamebureauer/-firmaer, markedsundersøgelsesfirmaer, og  

  • Leverandører af sociale medieplatforme. 

4.2 Behandling af dine personoplysninger uden for EU/EØS

Vi bestræber os på at behandle dine personoplysninger inden for EU/EØS. I nogle situationer sker der dog overførsel af dine personoplysninger til lande uden for EU/EØS, fx når vi deler dine oplysninger med en samarbejdspartner eller underleverandør, der driver virksomhed uden for EU/EØS.  

Vi overfører personoplysninger til følgende lande uden for EU/EØS: USA og UK. 

Vi sikrer altid, at der gælder det samme høje beskyttelsesniveau for dine personoplysninger som i henhold til databeskyttelsesforordningen, også selv om oplysningerne overføres til lande uden for EU/EØS. For så vidt angår UK har EU-Kommissionen truffet beslutning om, at beskyttelsesniveauet i UK er tilstrækkeligt (databeskyttelsesforordningens art. 45), men i forhold til overførsler til USA har vi indgået EU-modelbestemmelser med alle relevante tredjeparter (databeskyttelsesforordningens art. 46). Herudover træffer vi yderligere tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger, når dette er nødvendigt, såsom kryptering (TLS) og pseudonymisering. 

5. Dine rettigheder

Nedenfor følger en liste over dine rettigheder vedrørende vores behandling af dine personoplysninger. Hvis du ønsker at gøre brug af dine rettigheder, skal du udfylde denne webformular eller kontakte os på anden måde. Hvis du ønsker at gøre indsigelse mod eller klage over vores behandling af dine personoplysninger, bedes du henvende dig til os, og vi vil i så fald forsøge at hjælpe. Du har altid ret til at indgive klage til tilsynsmyndigheden i det land, hvor du bor eller arbejder, eller hvor du mener, at der har fundet en overtrædelse af dine rettigheder sted. I Danmark er tilsynsmyndigheden Datatilsynet, og i Sverige er det Integritetsskyddsmyndigheten (IMY). 

5.1 Ret til oplysning og til at modtage kopi af dine personoplysninger

Du har ret til at få oplyst, om vi behandler personoplysninger om dig. Hvis dette er tilfældet, har du endvidere ret til at få indsigt i, hvilke personoplysninger vi behandler om dig og hvorfor. Du har desuden ret til at modtage kopi af alle personoplysninger, vi har om dig. 

Hvis din henvendelse drejer sig om konkrete oplysninger, bedes du venligst anføre dette. Du kan eksempelvis anføre, at du er interesseret i en bestemt type oplysninger, såsom hvilke specifikke kontaktoplysninger vi har om dig, eller at du ønsker oplysninger fra en bestemt periode. 

5.2 Ret til at få urigtige eller forældede personoplysninger berigtiget, opdateret eller fuldstændiggjort

Hvis de personoplysninger, vi har om dig, ikke er korrekte, har du ret til at få dem berigtiget. Du har endvidere ret til at få ufuldstændige oplysninger suppleret med de yderligere oplysninger, som måtte være nødvendige for, at oplysningerne er korrekte. 

Når vi har berigtiget eller suppleret dine personoplysninger, meddeler vi eventuelle parter, som vi har delt dine oplysninger med, at vi har opdateret oplysningerne – medmindre dette er umuligt eller urimeligt byrdefuldt. Hvis du anmoder os om dette, oplyser vi dig naturligvis også om, hvem vi har delt dine oplysninger med. 

Hvis du anmoder om berigtigelse af oplysninger, har du også ret til at anmode os om at begrænse behandlingen i den periode, hvor vi undersøger forholdet.  

5.3 Ret til at få personoplysninger slettet

Du har i nogle tilfælde ret til at få dine oplysninger slettet, nemlig hvis: 

  • 1.

    oplysningerne ikke længere er nødvendige til de formål, som vi har indsamlet dem til, 

  • 2.

    du trækker dit samtykke tilbage, forudsat at der ikke findes et andet behandlingsgrundlag for vores behandling, 

  • 3.

    oplysningerne benyttes til direct marketing, og du afmelder sådanne meddelelser, 

  • 4.

    du modsætter dig behandlingen, og behandlingsgrundlaget er vores legitime interesser, forudsat at vi ikke kan påvise, at der er tungtvejende årsager til behandlingen, som går forud for dine interesser og rettigheder, 

  • 5.

    der er sket ulovlig behandling af personoplysningerne, eller 

  • 6.

    det er nødvendigt at slette oplysningerne for at opfylde en retlig forpligtelse. 

Hvis vi sletter dine personoplysninger efter din henvendelse, meddeler vi også eventuelle parter, som vi har delt dine oplysninger med, at vi har slettet oplysningerne – medmindre dette er umuligt eller urimeligt byrdefuldt. Hvis du anmoder os om dette, oplyser vi dig også om, hvem vi har delt dine oplysninger med.  

5.4 Indsigelse mod behandlingen

Du har ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger, hvor behandlingsgrundlaget er vores legitime interesser. Hvis du gør indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger på dette grundlag, vurderer vi afhængigt af din situation, om vores interesse i behandlingen går forud for din interesse i, at personoplysningerne ikke behandles til det pågældende formål. Hvis vi ikke kan påvise, at vi har tungtvejende årsager til behandlingen, som går forud for dine interesser, ophører vi med at benytte de personoplysninger, som din indsigelse angår – forudsat at vi ikke har brug for oplysningerne for, at et retskrav kan fastslås, gøres gældende eller forsvares. Hvis du gør indsigelse mod vores behandling, har du også ret til at anmode os om at begrænse behandlingen i den periode, hvor vi undersøger forholdet.  

Du kan altid gøre indsigelse mod og fravælge at modtage direct marketing.  

5.5 Ret til at trække samtykke tilbage

Du kan til enhver tid trække dit samtykke til en konkret behandling tilbage. Du kan trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os

Hvis du trækker dit samtykke tilbage, har dette ingen betydning for den behandling, der allerede har fundet sted.  

5.6 Ret til at anmode om begrænsning af behandling

Begrænsning betyder, at oplysningerne mærkes, så de kun kan bruges til visse begrænsede formål. Retten til at begrænse behandlingen gælder: 

  • 1.

    når du mener, at personoplysningerne er urigtige/forkerte, og hvis du har anmodet om berigtigelse. I så fald kan du også anmode om, at vi begrænser behandlingen af dine oplysninger, mens vi undersøger, om oplysningerne er korrekte. 

  • 2.

    hvis behandlingen er ulovlig, men du ikke ønsker at få personoplysningerne slettet. 

  • 3.

    når vi ikke længere har brug for oplysningerne til de formål, som vi har indsamlet dem til, men du har brug for dem for, at retskrav kan fastslås, gøres gældende eller forsvares af dig. 

  • 4.

    hvis du gør indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger. I så fald kan du anmode os om at begrænse behandlingen, mens vi undersøger, om vores interesse i at behandle oplysningerne går forud for dine interesser. 

Selv om du har anmodet os om at begrænse behandlingen af dine personoplysninger, har vi ret til at opbevare dem – forudsat at vi har indhentet samtykke fra dig – for at kunne gøre retskrav gældende, forsvare os mod retskrav eller beskytte andres rettigheder. Vi kan også behandle oplysningerne, hvis dette tjener en vigtig samfundsmæssig interesse. 

Når begrænsningen ophører, oplyser vi dig om dette. 

Hvis vi begrænser vores behandling af dine personoplysninger, meddeler vi også eventuelle parter, som vi har delt dine oplysninger med, at vi har begrænset behandlingen af oplysningerne – medmindre dette er umuligt eller urimeligt byrdefuldt. Hvis du anmoder os om dette, oplyser vi dig også om, hvem vi har delt dine oplysninger med. 

5.7 Ret til dataportabilitet

Hvis behandlingsgrundlaget er dit samtykke eller en aftale indgået mellem os, har du ret til at modtage personoplysninger om dig, som du selv har givet til os, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format og videregive dem til en anden dataansvarlig ("dataportabilitet"). 

6. Kontakter

Polestar Performance AB er det primære kontaktpunkt for registrerede, der ønsker at gøre brug af deres rettigheder, og hovedansvarlig for at informere registrerede for så vidt angår behandling af personoplysninger, hvor den dataansvarlige er et selskab i Polestar-koncernen. Du har naturligvis ret til at udøve dine rettigheder i henhold til databeskyttelsesforordningen i forhold til og over for alle de dataansvarlige, der er nævnt i denne politik. 

Den enkelte dataansvarliges identitet og kontaktoplysninger fremgår nedenfor. 

Polestar Performance AB er et svensk selskab, reg.nr. 556653-3096, med følgende postadresse: Assar Gabrielssons Väg 9, 405 31 Göteborg, Sverige, og følgende besøgsadresse: Polestar HQ, Assar Gabrielssons Väg 9, 418 78 Göteborg, Sverige.  

Polestar Automotive Denmark ApS er et dansk selskab, CVR-nr. 42092533, med følgende adresse: c/o Volvo Car Denmark A/S, Vandtårnsvej 62, 1, 2860 Søborg. Polestar Automotive Denmark ApS er – som et af de fælles dataansvarlige selskaber – generelt ansvarlig for markedsføring, salg og kunderelationer samt markedsspecifikke serviceydelser på sit marked. 

Polestar har udpeget en databeskyttelsesrådgiver for Polestar-koncernen, som kan kontaktes pr. e-mail eller brev som angivet nedenfor: 

  • Pr. e-mail: dpo@polestar.com 

  • Pr. brev: Polestar Performance AB, Att.: Databeskyttelsesrådgiveren, 405 31 Göteborg, Sverige 

Prominate Ltd., er et engelsk selskab, reg. nr. 07795532, med følgende adresse: 21 Lombard Street, London, ECV3 9AH, United Kingdom. 

7. Ændringer til denne databeskyttelsespolitik

Vi forbeholder os til enhver tid ret til at ændre denne databeskyttelsespolitik. Eventuelle ændringer meddeles ved offentliggørelse af den ændrede databeskyttelsespolitik på vores site (med nærmere angivelse af ændringerne). Hvis der er tale om væsentlige ændringer, oplyser vi dig om dette pr. e-mail. Vi opfordrer dig til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til denne databeskyttelsespolitik eller vores behandling af dine personoplysninger.  

Polestar Nyhedsbrev

Hold forrest i køen til nyheder, events og oplevelser med Polestar.

Tilmeld
Polestar © 2023 Alle rettigheder forbeholdes
JuraEtiske reglerDatabeskyttelseCookiesTilgængelighedserklæring
Skift placering: