Brændende ørkener og fugtige storbyer – afsøgning af Polestar 3's grænser

Test i varmt vejr er et af de sværeste øjeblikke i en bils udviklingscyklus. Til Polestar 3 valgte vi til De Forenede Arabiske Emiraters brændende ørkener og fugtige storbyer til at presse bilen til sine grænser.

Side view of Polestar 3 in the desert
Vi tog dertil, fordi ingen simulation kan måle sig med en test i den virkelige verden. At løbe et maraton på et løbebånd kan slet ikke sammenlignes med at gennemføre et ude i virkeligheden.
Clément Heinen, Product Attribute Leader

Temperaturen i Al-Ain-ørkenen i De Forenede Arabiske Emirater kan nå op på 50 grader celsius. For ethvert bilfirma er det et af de mest ekstreme testmiljøer, man kan forestille sig. Og det er ikke blot ekstrem varme. Byerne i De Forenede Arabiske Emirater kan opleve en fugtighed, der overgår enhver forstand. Dubai kan for eksempel nå op på 90 % på de varme dage. Product Attribute Leader Clément Heinen var med på Polestar 3's testteam i det ekstreme klima. 

"De øjeblikke, man fanger i testningen i De Forenede Arabiske Emirater, får man ikke andre steder i verden. Under højsommeren er det et af de mest ekstreme steder, man kan forestille sig nogen ville køre"."Vi tog dertil, fordi ingen simulation kan måle sig med en test i den virkelige verden. At løbe et maraton på et løbebånd kan slet ikke sammenlignes med at gennemføre et ude i virkeligheden".

Rear view of Polestar 3 with three people next to it looking at a computer

Og det er lige det. Test af en bil i et kontrolleret miljø som en klimatunnel med en simuleret "sol" kan kun vise, hvordan køretøjet Måske reagere ude i virkeligheden. For at kunne leve op til de høje standarder, vi har sat for Polestar 3, var det på sin plads med en tur til De Forenede Arabiske Emirater.En del af denne test og essensen af Cléments arbejde er at kunne definere helt præcis, Polestars "identitet" over for kunden. I dette tilfælde betød det at sikre at uanset hvad, forblev Polestar 3 kølig og komfortabel indeni. Det lyder måske enkelt, men det er det bestemt ikke.Testen i De Forenede Arabiske Emirater bød på adskillige 300 km lange køreture i op til 50 grader celsius ud til nogle af de mest afsidesliggende dele af ørkenen for at teste selv de mest ekstreme kundescenarier.

Close-up of Polestar logo on the front of Polestar 3.
Close up of brake callipers on Polestar 3

"Hvis man kombinerer høje temperaturer med høj fugtighed, jævnstrømsopladning og adskillige situationer med dynamisk kørsel, sætter man klimaanlægget under så meget pres, som det stort set er muligt".Polestar 3-testbilerne blev udsat for disse temperaturtortur-tests gennem flere uger, hvor teamet sørgede for at software og hardware arbejder perfekt sammen, så ingen kunder på noget tidspunkt vil lægge mærke til, hvor presset klimaanlægget er.Denne fintuning og validering af systemer betyder, at teamet opnår en ensartet oplevelse på tværs af enorme temperaturforskelle udenfor. De tester ikke kun i ørkenen, men tester også i minusgrader i det nordligste Sverige. Hver detalje fra forkonditionering af kabinen til blæserhastigheder er tested og tilpasset på tværs af lokationer for at opnå den helt rigtige temperaturoplevelse i bilen.

01/02

"Ved nedkøling af kabinen er det også en udfordring at køle batteriet ned. Hele kølesystemet skal helt selv kunne opretholde den korrekte temperatur i batteripakken og i kabinen. Teamet har en stor samling ting, som kræver nedkøling, så vi brugte flere uger og måneder på at debattere strategier for, hvordan vi bedst kunne levere både effektivitet, kabinekomfort og batterinedkøling".Det er dette helikopterblik på hele bilens system, det gør teamet i stand til at levere strategier og software, som kunder aldrig vil bemærke. Rammer man rigtigt, er det muligt at køre en elbil igennem en 50 grader varm ørken uden ubehag. Så her er en tak til vores ingeniører. Derude i ørkenen med solcreme og solhatte på for at udvikle software vi aldrig kommer til at bemærke.

Relateret

Polestar 4 and Polestar 3 on stage in front of red tulips

SUV el. SUV-coupé: Hvad er forskellen på det to seneste tilføjelser til Polestar-familien?

Hos Polestar bliver intet overladt til tilfældighederne. En bil med et Polestar-badge på fronten har gennemgået omfattende design- og udviklingsfaser for at passe ind i enhver bilists hverdag – uanset hvad den byder på. Så selvom Polestar 3 og Polestar 4 kan virke ens på overfladen, så gemmer de på en række forskelle.