På tværs af USA, på den bæredygtige måde

Bæredygtig mobilitet er kompliceret.

Polestar 2 from above.

De fleste mennesker kan sagtens se, hvor man kan komme rundt på den mest miljøvenlige måde. Hvordan man sænker emissionerne til nul. Minimerer brugen af ikke-vedvarende og forurenende brændstoffer. Find nye måder at pendle og komme rundt på, der ikke belaster vores jord.

Daglig kørsel er blot ét aspekt. Mobilitet er som en mangesidet terning. Pakkeomdeling, interkontinentale flyrejser, privat bådfart, og rejser for bare at se noget nyt er alle områder, der har brug for løsninger, hvis klimakrisen skal afværges. Og første skridt mod reel forandring er at gøre folk opmærksomme på kompleksiteten ved mobilitet, samt de muligheder, som renere rejseformer kommer med.

Her kommer Florence Montmare ind i billedet.

01/03

Polestar 2 on US roadtrip.

Født i Wien, opvokset i Sverige og bosiddende på Manhattan. Kunstneren og fotografen Montmares værker har ofte udforsket temaerne kontekst, subjekt og identitet. Hun satte sig for at gendefinere, hvad det vil sige at rejse bæredygtigt med fokus på behovet for at "genoplade og genoprette" ved at genfinde forbindelsen til både naturen og os selv for at "skabe forandring fra et sted med ægte sandhed og kraft" (lettere redigeret). Så hun tog på roadtrip fra Los Angeles til New York via Arizona, New Mexico, Texas, Louisiana, Mississippi, Alabama, Georgia, Carolinas, Virginia, Maryland og New Jersey i både en Polestar 2 og Polestar 1. Turen blev fotodokumenteret.

Den transkontinentale fotografiske undersøgelse med navnet "Going Home" udforsker både trangen til at udforske og behovet for at vende hjem – både fysisk og åndeligt. "Jeg fortæller historier fra mit personlige domæne, der er specifikt, men også universelt", forklarer hun. "Jeg udforsker emner som hjem, identitet, og flygtighed på forskellige måder, hvilket jeg håber, vil fungere som katalysator for beskuerens egne fantasier".

Og her er der selvfølgelig tale om den slags fantasier, der omhandler åbne vidder og endeløse veje. Montmares færd viser, at det ikke bare er ren fantasi, men faktisk muligt at udforske uden at ødelægge. Det er ikke bare muligt, det er fremtiden. For hvis det ikke er, så ender det med, at der ikke er noget at udforske.

Bæredygtig mobilitet er kompliceret. Men med folk som Florence Montmare til at vise mulighederne ved en verden med elektriske køretøjer, bliver det lidt enklere.

Relateret

Beyond the Road: Emma Olbers

Vi er tilbage med endnu en episode af Beyond the Road, der er en artikelserie, hvor vi sætter fokus på Polestar-ejeres historier fra hele verden. Denne gang havde vi fornøjelsen af at træde ind i den prisvindende designer Emma Olbers's studio for at tale om kreativitet, bæredygtighed og fremtiden for design.