Richard Göransson anlitad som utvecklingsförare för Polestar

Den mest framgångsrika STCC-föraren någonsin, Richard Göransson, har blivit anlitad som utvecklings- och eventförare för Polestar, Volvo Cars prestandamärke.

– Med hans enorma erfarenhet och mästerskapssegrande framgångar kommer Richard Göransson att bli en värdefull tillgång för Polestar, både vad gäller våra nuvarande bilprogram och produkter, likaså att hjälpa oss utveckla de produkter som vi har på gång för framtiden, säger Henrik Fries, Vice President, Research and Development för Polestar.

Den femfaldiga STCC-mästaren tog fjolårets titel för Polestar Cyan Racing och har, sedan sin första säsong i mästerskapet 2003, tagit 43 segrar, 82 pallplatser och 16 pole positions.

Göransson har tävlat för ett stort antal team i flertalet kategorier av motorsport under åren och utvecklat mästerskapssegrande bilar.

– Jag är väldigt glad över att ansluta Polestar. Det blir en annorlunda men spännande uppgift jämfört med var jag har gjort tidigare. Men precis som att utveckla tävlingsbilar är en passion för mig är utveckling av gatbilar även det en passion. Polestars filosofi ”From Track To Road” är ett fascinerande koncept som jag ser fram emot att bli en del av, att ta fram progressiva prestandaprodukter till kunder världen om, säger Richard Göransson.

Göransson anslöt Polestar Cyan Racing inför säsongen 2016 och blir nu involverad i ett antal utvecklingsprojekt och mediaevent, så som 367-hästars Volvo S60 och V60 Polestar.

Om Polestar
Polestar är Volvo Cars prestandamärke. Företaget grundades som ett motorsportteam 1996 och har varit framgångsrikt i flertalet mästerskap med olika Volvomodeller. 2009 började Polestar erbjuda prestanda-relaterade produkter och intensifierade därigenom affärsrelationen med Volvo Cars. De första serietillverkade prestandabilarna lanserades 2014 med Volvo S60 och V60 Polestar.
2015 köpte Volvo Cars prestandaavdelningen av Polestar som ett starkt tecken på engagemang för att skapa ett trovärdigt prestandaerbjudande och uppdraget att definiera framtida premium-prestanda.

Om Cyan Racing
Cyan Racing är motorsportpartner till Polestar och grundades som ett motorsportteam 1996 och har varit framgångsrikt i flertalet mästerskap. Företaget ägs av Christian Dahl och hanterar all motorsport för Polestar. Cyan Racing, som tidigare gick under namnet Polestar Racing, har tagit sju förartitlar och åtta teamtitlar i STCC med Volvo 850, S40, C30 och S60.