Polestar rekryterar Duncan Forrester som Vice President, Global Head of PR and Communications

Polestar, Volvo Cars prestandamärke, har rekryterat Duncan Forrester till positionen Vice President and Global Head of PR and Communications. Forrester, som kommer från McLaren Automotive, börjar på Polestar den 27 februari och rapporterar till Polestars vd Nick Connor.

– Jag är mycket glad över att kunna välkomna Duncan till Polestar och tillbaka till Volvo Car Group. Hans erfarenhet, dels genom att vara intimt involverad i lanseringsstrategin av nyligen lanserade Volvo-modeller och senast hans arbete med superbilstillverkaren McLaren Automotive, ger honom unik insyn i Polestar och vikten av Volvo Car Groups snabbt växande prestandaverksamhet. Polestar kommer att accelerera kraftigt under de kommande månaderna och åren och kommunikationen med media samt påverkare kommer spela en viktig del i framgången av företagets framtid, säger Nick Connor, vd för Polestar.

Under sin tidigare anställning med Volvo Cars var Duncan Forrester involverad i Polestar som en del av Volvo Polestar Motorsport Board.

– Att börja arbeta med Polestar under den omvandlingstid som företaget är i just nu känns oerhört motiverande. Polestar har en rik historik i motorsport och har visat hur de framgångsrikt kan utveckla medvetenhet och uppfattning av företagets gatbilar. Från första Volvo C30 Polestar Concept-modellen och vidare till dagens S60 och V60 Polestar-modeller har företaget skapat utmärkta produkter. Och det är bara starten på vad som komma skall. Jag ser fram emot att introducera världsmedia till Polestars nästa kapitel i en inte allt för avlägsen framtid, säger Duncan Forrester.

Polestar grundades som ett motorsport-team 1996 och har varit framgångsrikt i flertalet mästerskap, där de uteslutande tävlat med Volvos modeller, och tog senast en fjärde rak dubbeltitel i STCC och säkrade deras första WTCC-seger.

2009 började Polestar erbjuda prestanda-relaterade produkter och intensifierade därigenom affärsrelationen med Volvo Cars. De första serietillverkade prestandabilarna lanserades 2014 med Volvo S60 och V60 Polestar. 2015 köpte Volvo Cars prestandaavdelningen av Polestar som ett starkt tecken på engagemang för att skapa ett trovärdigt prestandaerbjudande och uppdraget att definiera framtida premium-prestanda. Motorsportavdelningen fortsätter under ägarskap av Christian Dahl med namnet Cyan Racing.

Kontaktdetaljer till Polestars PR och kommunikations-team:

Duncan Forrester, Vice President, Global Head of PR and Communications (från 2017-02-27)
duncan.forrester@polestar.com
+44(0) 7768 877877

Johan Meissner, Press Manager
johan.meissner@polestar.com
+46(0)70 241 3234