Prins Carl Philip kör nytt Swedish GT-program för Polestar Cyan Racing

Prins Carl Philip startar sin femte racingsäsong under 2017 för Polestar Cyan Racing i ett nytt program för långloppsmästerskapet Swedish GT.

– Jag är väldigt glad över att kunna fortsätta tävla i Sverige med Polestar Cyan Racing, de senaste fyra säsongerna har varit händelserika och givande. Jag har tävlat i Swedish GT tidigare och detta är ett format som jag verkligen tycker om, säger prins Carl Philip.

Swedish GT tävlar tillsammans med STCC under fem tävlingshelger i Skandinavien där prins Carl Philip kommer att köra en Volvo S60 Polestar i snabbaste klassen GTA.

Prins Carl Philip tävlade senast i Swedish GT 2012 där han slutade på fjärde plats totalt i GTB-klassen.

– Swedish GT är en bra lösning för oss för att kunna fortsätta våra motorsportaktiviteter på vår hemmamarknad. Det nya formatet med långloppsracing innebär en ny utmaning för prins Carl Philip och teamet att anpassa sig till, något vi har fullt förtroende i att de lyckas med, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.

Flytten till Swedish GT kommer efter en ändring i reglementet för huvudklassen i STCC. Mästerskapsorganisationen tillkännagav nyligen att man öppnar för de tidigare STCC-bilarna i Swedish GT efter ett starkt intresse att fortsätta tävla med dessa bilar under mästerskapets tävlingshelger.

– Vi är mycket glada över att ha Polestar Cyan Racing med i Swedish GT. Beslutet att introducera dessa regler gjordes tillsammans med teamen och det är ett liknande upplägg som flertalet mästerskap runt om i världen använder och dessutom den form av racing som grundbilen byggdes för från början. Detta gör att vi får ytterligare spänning i Swedish GT som fortsätter att vara en stark del av STCC-upplägget, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB.

Tävlingsformatet i Swedish GT består av två långlopp per helg där prins Carl Philip kommer att köra ensam i den kortare tävlingen medan han delar bil med en annan förare från Polestar Cyan Racing som kommer att avslöjas senare.

Swedish GT 2017 startar den sjätte maj på Knutstorp och avslutas den 16 september på Mantorp Park.

Kalender Swedish GT 2017
Datum Bana Land
04–06 maj Knutstorp Sverige
07–09 juli Falkenberg Sverige
11–12 augusti Karlskoga Sverige
01–03 september Anderstorp Sverige
14–16 september Mantorp Park Sverige

Förarinformation
Namn: Carl Philip Bernadotte
Bor: Stockholm
Född: 13 maj 1979
Tävlingsbil: Volvo S60 Polestar

Historik:
2016 – STCC – 10
2015 – STCC – 10
2014 – STCC – 12
2013 – STCC – 13
2012 – Swedish GT GTB – 4
2011 – Porsche Carrera Cup – 11
2010 – Porsche GT3 Endurance – Mästare
2009 – Porsche Carrera Cup – 15
2008 – Porsche Carrera Cup – 27

Om Polestar
Polestar är Volvo Cars prestandamärke. Företaget grundades som ett motorsportteam 1996 och har varit framgångsrikt i flertalet mästerskap med olika Volvo-modeller. 2009 började Polestar erbjuda prestanda-relaterade produkter och intensifierade därigenom affärsrelationen med Volvo Cars. De första serietillverkade prestandabilarna lanserades 2014 med Volvo S60 och V60 Polestar.
2015 köpte Volvo Cars prestandaavdelningen av Polestar som ett starkt tecken på engagemang för att skapa ett trovärdigt prestandaerbjudande och uppdraget att definiera framtida premium-prestanda.

Om Cyan Racing
Cyan Racing är motorsportpartner till Polestar. Företaget ägs av Christian Dahl och hanterar all motorsport för Polestar. Cyan Racing, som tidigare gick under namnet Polestar Racing, har tagit sex förartitlar och åtta teamtitlar i STCC med Volvo 850, S40, C30 och S60.